Over mij

Waarom hout echt mijn ding is...

Hi, ik ben Ko. Werken met hout en mooie dingen maken voor mooie mensen is mijn passie. Ik beleef enorm veel plezier aan het werken met hout. En het bedenken van oplossingen. Daar ligt mijn uitdaging. Daar krijg ik energie van. Mensen hierbij helpen en een glimlach op hun gezicht krijgen is mijn missie.

Made in Canada

Mijn roots liggen in Canada. Daar komt mijn liefde voor hout vandaan. Ben daar geboren en getogen tot mijn 17. Een idyllische jeugd: vrijheid, prachtige natuur en al dat mooie hout…

Van Canada naar Nederland

Ik belandde uiteindelijk in Nederland bij mijn Nederlandse familie. De taal sprak ik niet. Maar ik werkte graag met mijn handen. Dus wat was een vrij logische stap met mijn achtergrond? Precies, een opleiding voor timmerman/ meubelmaker.

Restauratie monumentale panden

Jarenlang timmerde ik voor particulieren. En ik maakte meubels. Met veel plezier werkte ik aan de restauratie van de St. Jan in Den Bosch en andere monumentale panden.

Ko Schoutens

“Ik wilde mijn creatieve geest voeden”

Academie Industriële Vormgeving

Op mijn 28 besloot ik mijn creatieve en innovatieve geest te voeden. Ik begon aan de Academie Industriële Vormgeving in Eindhoven. Nu beter bekend als de Design Academy. Dat inspireerde me enorm. Ik heb in die tijd naast mijn opleiding heel wat kunstwerken gemaakt. Veel schilderijen, maar vooral ook veel 3D- beelden en objecten. Is altijd een leuke ‘hobby’ van me gebleven. 

Van vormgever, productontwerper naar standontwerper
Ben er uiteindelijk vertrokken als vormgever en productontwerper. Heb eerst een poos als productontwerper en vormgever gewerkt. Daarna jarenlang als standbouwontwerper. Eerst in loondienst bij een standbouwbedrijf. Later ruim 12 jaar met mijn eigen bedrijf ABC Design Expo: een  ontwerp- en projectmanagementbureau voor standbouw en beurspresentaties.

“Back to basic”

Van ratrace naar happy face

De standbouwwereld was uitdagend, internationaal, maar ook stressvol. Na jarenlange ratrace, snakte ik gewoon naar ‘back to basic’. Gewoon weer lekker met mijn handen werken. Mooie dingen maken en bedenken voor mooie mensen. Daar gaat mijn hart simpelweg sneller van kloppen.

Daarom stop ik al mijn liefde voor het werken met hout en al mijn ervaring en creativiteit nu in kodetimmerman.nl.

Dus heb je een timmerklus? Wil je dat ik een stoel ontwerp, of een antieke tafel restaureer? Is je parketvloer aan restauratie toe? Of wil je een nieuwe houten vloer? Neem gewoon even contact op.     Ik kan je vast wel helpen.

Dus als het van hout mag zijn?